Aannemersbedrijf Bramer bekroond voor sociaal ondernemerschap!

10 september 2019

 

Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen heeft op 4 september 2019, uit handen van wethouder Martha van Abbema, officieel het PSO-certificaat trede 2 ontvangen.

Wethouder Martha van Abbema geeft aan: “Als gemeente Twenterand dragen wij het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen een warm hart toe. Wij zijn zelf ook al een aantal jaren PSO-gecertificeerd en stimuleren ondernemers uit onze gemeente dan ook van harte om ook meer werkgelegenheid te bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ik vind het mooi om te zien dat Bramer hier ook een duidelijke meerwaarde in ziet en dat zij zo actief is op het gebied van sociaal ondernemerschap. Zij zijn met recht ambassadeurs op dit vlak binnen onze gemeente.”

Algemeen directeur Dick Verhoeven licht toe: “Wij zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van beleid op MVO. We werken veel samen met bouwscholen en hebben continu een groot aantal leerlingen aan het werk binnen ons bedrijf. Deze constante factor is voor ons een belangrijke basis voor het resultaat op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Het is met recht een win-win situatie voor zowel de leerlingen als voor ons bedrijf. De leerlingen kunnen zich binnen het vak ontwikkelen in ons bedrijf en op de maatschappelijke ladder en voor ons is het een belangrijke kweekvijver voor nieuw personeel. Daarnaast zijn wij samen met Extend al in 2014 gestart met het ontwikkelen van beleid op MVO. We hebben onderzoek verricht naar de mogelijkheden om banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en er is een plan van aanpak ontwikkeld waarmee we aan de slag zijn gegaan. Zo hebben we iemand in onze timmerfabriek een baan kunnen bieden die nu al een aantal jaren vanuit Extend wordt gedetacheerd naar ons bedrijf. Ook maken wij veelvuldig gebruik van de facilitaire afdeling van SOWECO, moederorganisatie van Extend. Zij verzorgen bijvoorbeeld de catering tijdens vergaderingen en bijeenkomsten. Ook maken wij gebruik van de schoonmaakafdeling van SOWECO voor de schoonmaak op onze bouwplaatsen. En de consultants van Extend adviseren ons dus op beleidsmatig gebied. Zij hebben ons ook ondersteund bij het PSO-certificeringstraject. Dat is voor ons als ondernemer zo fijn aan de samenwerking. We kunnen bij hen terecht voor een breed scala aan dienstverlening op het gebied van MVO.”

Op de foto boven van links naar rechts: Miranda Wormgoor (Extend), Wethouder Martha van Abbema (gemeente Twenterand), Dick Verhoeven (Aannemersbedrijf Bramer), Mariska Çubuk (Extend)

“De PSO is voor ons een kroon op ons werk en een bevestiging dat wij maatschappelijk gezien met de juiste dingen bezig zijn!”

Een aantal medewerkers van aannemersbedrijf Bramer toont vol trots het PSO-certificaat.

Terug naar overzicht