Afrondende fase 13 weken werk-fit traject logistiek

8 oktober 2019

Zoals we al eerder schreven, tekenden op maandag 8 juli jl. 18 werkzoekende deelnemers hun overeenkomst voor een 13 weken werk-fit traject in de logistiek. Momenteel zitten we in de afrondende fase van het traject.

In de eerste vier weken van het traject zijn deelnemers intern bij SOWECO-Extend aan de slag gegaan op verschillende afdelingen om te wennen aan het werkritme en om aan de slag te gaan met de basis werknemersvaardigheden. Je kunt hierbij denken aan op tijd komen, afspraken maken en nakomen, overleggen en samenwerken. Ze hebben in die vier weken hun eerste ervaring in de logistiek kunnen opdoen, door opdrachten uit te voeren voor bedrijven zoals Zwanenberg en Ter Stal.

Niet alleen werkritme en ervaring zijn belangrijk. Het is ook belangrijk om fit te zijn als je aan het werk wil in de logistiek. Daarom sporten de deelnemers iedere maandagmiddag bij Sportclub PH onder begeleiding van Rachel van Barneveld van Sportbedrijf Almelo. Rachel vertelt: “Het doel is uiteraard om fitter te worden, maar ook om goed met elkaar te communiceren, samen te werken en diverse rollen uit te proberen. Denk hierbij aan het leiden van de warming-up, scheidsrechter zijn en teamcoach zijn. Bij de eerste training hebben we per deelnemer doelen gesteld en daar werken we aan in kleine overzichtelijke stappen.”

Verder volgden de deelnemers werkacademies, die worden begeleid door Willy Weenk en Martijn van den Broek (projectleider), consulenten bij Extend. Tijdens de werkacademies werd gewerkt aan werknemersvaardigheden, het maken van een cv en motivatiebrieven en er werd gekeken hoe je je kunt presenteren bij werkgevers. Verder was er aandacht voor de problemen die deelnemers tegenkomen. Dat kan gaan om problemen intern bij SOWECO-Extend, thuis of op stage. Er werd dan samen met de groep besproken wat oplossingen voor die problemen konden zijn.

Voordat de deelnemers echt aan de slag kunnen in de logistiek, is het goed om te weten wat ze lichamelijk aan kunnen. Daarom heeft Bewegen Werkt een individuele fysieke test afgenomen bij de deelnemers. Aan de hand van de test werd bepaald wat een deelnemer aan kan tijdens zijn toekomstige baan in de logistiek. Martijn legt uit hoe belangrijk dit is: “Deze tests geven ons een goede inzage in de belastbaarheid van de deelnemer. Hierdoor kunnen we nog beter kijken naar de mogelijkheden per persoon en werkgevers goed voorbereiden op de begeleiding van hun nieuwe medewerker.” Ook hebben de deelnemers een taal- en rekentoets van het ROC van Twente gemaakt om te kijken waar zij op dit moment staan qua niveau.

De afgelopen weken hebben de deelnemers stages gelopen bij uiteenlopende opdrachtgevers in de logistiek. Martijn legt uit: “Het project loopt bijna ten einde en we kunnen terugkijken op een periode met mooie stage-ervaringen en persoonlijke ontwikkelingen van de deelnemers. Vanuit het sportonderdeel hebben we de afgelopen weken getraind voor een vriendschappelijke softbalwedstrijd – tegen De Uitsmijters ’55 – die speelden we afgelopen 20 oktober. De deelnemers zijn sportief flink gegroeid, dat was goed zichtbaar tijdens de wedstrijd!”

 

 

Devon is één van de deelnemers uit het traject, hij heeft stage gelopen bij Bolk Transport. Hij vertelt wat hij zo leuk vond aan zijn stage: “Ik had het bij Bolk goed naar mijn zin en werken zorgt voor ritme en regelmaat. Dat vind ik erg fijn. Ook vond ik het rijden op de heftruck super en heerst er een fijne sfeer”.

Binnenkort zal voor de deelnemers bekend worden bij welke opdrachtgever zij definitief aan de slag kunnen en via welke aangesloten uitzendpartij zij een arbeidsovereenkomst krijgen. Onze samenwerkingspartners zijn Randstad, Olympia en Djopzz.

 

Terug naar overzicht