Consulenten en praktijkbegeleiders aan de slag met Plan B

15 oktober 2019

Bij Extend hebben we veel kennis en expertise in het begeleiden en coachen van mensen met een arbeidshandicap. Maar desondanks vinden we het belangrijk om onszelf continu te blijven verbeteren onder het motto: Het kan altijd beter!

In dit kader hebben consulenten en praktijkbegeleiders een driedaagse verdiepende training gevolgd in het ‘omgaan met autisme’. De training is verzorgd door de Autisme Academie en werkt met de methodiek Plan B. De training en methodiek is ontwikkeld door Marion Kuipers in samenwerking met Gijs Horvers, Drs. Carlo Post en Dr. Jaap Brand.

De training werd onder andere gegeven door Leander Westerbeek van Eerten. Leander is trainer en ervaringsdeskundige. In de omgang van mensen met autisme zijn communicatie, omgaan met stressniveaus en structuur creĆ«ren belangrijke elementen. De training heeft de professionals van Extend meer handvatten gegeven, zodat zij kandidaten en medewerkers met autisme nog beter kunnen ontwikkelen naar werk en kunnen begeleiden en coachen tijdens hun detachering. Onze klanten plukken hier ook weer de vruchten van, omdat wij hen voortaan nog beter kunnen adviseren. Mooie ‘win-win-win’. Daar doen we het voor!

 

Terug naar overzicht