Extend feliciteert Belderink Schildersbedrijf en Vastgoedonderhoud met hoogst haalbare erkenning voor sociaal ondernemerschap!

3 september 2020

Vanmiddag was de stemming feestelijk bij Belderink Schildersbedrijf en Vastgoedonderhoud! Begrijpelijk, want de vestiging in Borne is onlangs onafhankelijk gecertificeerd voor PSO trede 3 en PSO 30+. Voor het bedrijf een belangrijke mijlpaal, waarmee zij kan aantonen dat ze een ‘sociale onderneming’ is in het kader van de Aanbestedingswet artikel 2.82. In de huidige tijd is het een heuse uitdaging een corona-proof feestje te vieren, maar met inachtneming van de voorschriften wist wethouder Mariska ten Heuw van de gemeente Hengelo het bedrijf toch te verrassen met een bezoek. Zij feliciteerde Belderink met de behaalde erkenning en was vol lof over de wijze waarop het bedrijf kwalitatief goed werk levert en daarmee tevens duurzaam werkgelegenheid creëert voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Ook refereerde ze aan het feit dat de overheid ook een taak heeft om ondernemers als Belderink te herkennen en erkennen in de markt voor de inspanningen die zij leveren.

Extend heeft Belderink begeleid en geadviseerd in het PSO-certificeringstraject. Adviseurs Bianca Hofmeijer en Mariska Çubuk waren uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze speciale gelegenheid. De directie van Belderink, gevormd door Sander ten Bos en John Belderink, gaven in hun speech aan: “Toen we wilden starten met de PSO-erkenning hebben we contact gezocht met Extend omdat zij expert zijn op het gebied van PSO-advies. Zij hebben ons deskundig geholpen dit traject goed voor te bereiden en op deze manier zijn we soepel door de audit gekomen. Zonder hen was dit niet gelukt!”.

Per 1 maart 2020 heeft Belderink Schildersbedrijf en Vastgoedonderhoud te Oldenzaal het schildersbedrijf van SWB overgenomen. Vanuit de SWB locatie in Borne is de vestiging onder de vlag van Belderink Midden Twente als zelfstandige onderneming voortgezet. Zowel vanuit Oldenzaal als Borne bedient het team van goed opgeleide en ervaren vakmensen de particuliere en zakelijke markt in Twente op het gebied van schilderwerk, vastgoedonderhoud en (schilder)abonnementen. Door de jarenlange ervaring staat het team garant voor vakmanschap, kwaliteit, stabiliteit, vitaliteit en een grote mate van sociale betrokkenheid. Sander ten Bos: “Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan mens en maatschappij. Iedere dag opnieuw. Met de PSO-certificering kunnen we nu ook aantonen sociaal te ondernemen en duurzaam werk te maken van Social Return.” Algemeen directeur Robert Monninkhoff van SWB Hengelo was ook uitgenodigd en gaf in zijn speech aan hoe waardevol deze erkenning is voor het bedrijf. “Geweldig om te zien hoe goed jullie presteren met het bedrijf, al zo snel na de overname. Dat is zeker in de Corona-crisis een geweldige prestatie”, aldus Monninkhoff.

Terug naar overzicht