Geslaagd jongerenevent bij Heracles Almelo

Woensdag 26 juni organiseerde Extend in de businessclub van Almelo voor leerlingen van het Voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en Praktijkonderwijs (PrO) een event met als thema ‘Hoe ga jij scoren?’. Dit event werd georganiseerd in kader van het 50-jarig bestaan van SOWECO.


Talenten ontdekken

Net als Heracles, is Extend altijd op zoek naar de talenten van mensen. Tijdens deze dag ontdekten jongeren hoe zij hun talenten kunnen ontdekken en inzetten, al tijdens hun opleiding en zodra ze van school zijn. In de businessclub was een beroepenoriëntatiemarkt ingericht, waar twaalf sociale ondernemers uit verschillende branches zich presenteerden.

 

Doel van de dag
Het doel van de dag was om jongeren enthousiast te maken door ze kennis te laten maken met diverse werksoorten en passende bedrijven en zo toekomstmogelijkheden te bieden. Het thema van de dag ‘Hoe ga jij scoren’, beschrijft de visie van Extend: iedereen heeft een talent waarmee (met de juiste aandacht en in een goede werkomgeving) gescoord kan worden op de arbeidsmarkt. De jongeren kregen tevens een rondleiding door het stadion en er werd een balletje getrapt op het veld. Een mooie combinatie van educatie en sport. Sommige jongeren hebben zelfs nog spelers ontmoet en een handtekening gescoord.

 

 

Prijsvraag
Tijdens het event konden jongeren op een interactieve manier kennismaken met de bedrijven en kans maken op mooie prijzen, waaronder een gesigneerde Heracles-bal of kaarten voor een wedstrijd van Heracles. Ze kregen verschillende vragen voorgelegd waarvan ze de antwoorden bij de bedrijven konden vinden.

 

Samenwerking Extend met onderwijs en bedrijfsleven
Extend werkt intensief samen met het onderwijs en het bedrijfsleven. Joep Dikmans, manager detachering en talentontwikkeling legt uit: : “Er is nog altijd een kwetsbare groep jongeren die om allerlei redenen nog niet of soms moeilijk de aansluiting kan vinden met de arbeidsmarkt. Nog te vaak zitten jongeren thuis met alle gevolgen van dien. Om dit probleem voor te zijn, hebben we zeer intensief contact met de scholen. De leerlingen die moeite hebben om een bedrijf te vinden of nog niet helemaal toe zijn aan een betaalde baan, worden door ons begeleid door onder andere het bieden van structuur en werkervaring in een veilige omgeving. Ons netwerk van honderden werkgevers staat tot hun beschikking op het moment dat ze toe zijn aan een baan. Maar daar houdt het niet op. Onze jobcoaches blijven betrokken en zorgen voor een doorontwikkeling, waardoor een baan duurzaam wordt met het perspectief om te groeien. En als het even niet lukt, dan gaan we gewoon op zoek naar een nieuwe baan”.

 

Scholen
De jongeren komen van verschillende VSO/PrO-scholen uit de regio: VSO de Brug uit Almelo, De Maat uit Ommen, Mota (leerwerktraject De Kapstok) uit Almelo, VSO De Elimschool uit Hellendoorn en Het Erasmus uit Almelo. De verwachting is dat er ongeveer 120 jongeren aanwezig zijn. “Als VSO-school hechten wij grote waarde aan samenwerkingen met maatschappelijke ondernemingen en sociale bedrijven om onze jonge talenten te helpen aan een toekomst met perspectief. Dat verdienen ze en dit soort events dragen daar ook aan bij”, aldus Arjo van der Weerd, directeur VSO de Brug uit Almelo.

 

Bedrijven
De bedrijven die aanwezig waren, komen uit verschillende branches. Het gaat om:
Kersten Hulpmiddelenspecialist B.V, Farwick groenspecialisten, Djopzz, Koskamp automaterialen, Groene Taxi, Novon Schoonmaak Oost BV, Timberland Europe B.V, G.J. Kamphuis Sloopwerken & Asbestsanering B.V., Mulder Vastgoedonderhoud, Leka bv ceintuurindustrie, Cycloon Post & Fietskoeriers en natuurlijk Extend MVO en SOWECO zelf.

Terug naar overzicht