Het DNA komt naar boven bij RIBW Groep Overijssel

7 juni 2019

Uit de dagelijkse praktijk van consultant Anneke Scheurink

Als PSO-adviseurs begeleiden wij allerlei PSO-trajecten bij kleine bedrijven, grote bedrijven, zowel regulier als overheden. In een aantal gevallen zijn we, op verzoek, ook aanwezig bij de officiële audit. Zo ook bij RIBW GO die in heel Overijssel begeleiding biedt aan mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Anneke Scheurink: “Deze audit viel absoluut onder de noemer ‘bijzonder’. Tot op heden had ik het nog niet meegemaakt dat er zo’n mooi gesprek ontstond tussen de externe auditor en de aanwezigen.”

“Het is gebruikelijk dat tijdens de audit een gesprek wordt gevoerd tussen de auditor en een aantal medewerkers uit de doelgroep. En héél soms, ontstaat een gesprek waaruit blijkt hoezeer het DNA en de maatschappelijke verantwoordelijkheid diep verankerd zit in de organisatie.”

“Voor dit interview waren diverse medewerkers uitgenodigd. Een groot deel waren medewerkers die, na jarenlang in een heel andere sector te hebben gewerkt, een nieuwe kans hebben gekregen bij RIBW GO. Zij kregen de mogelijkheid een opleiding te volgen en te doen wat écht bij ze past. Want daar gaat het altijd over in ons vakgebied: passend werk voor de doelgroep. En deze groep mensen is niet altijd laagopgeleid, zoals het beeld weleens is. Nee, ook hoogopgeleiden vallen soms in de doelgroep. Soms hebben mensen gewoon pech gehad.”
Martin Blanke, Begeleider Werken en Leren vertelt: “Ik weet heel goed wat ik beter kan laten; snelle bewegingen maken en zwaar tillen. In het team wordt rekening gehouden met mijn mogelijkheden. Maar dat sluit helemaal aan bij hoe wij onze cliënten begeleiden: kijk naar wat je wél kan. Als je dat doet, komt iedereen in beweging. Het hoeven niet gelijk reuzestappen te zijn, kleine stappen maken betekent ook vooruitgang.”

Collega Sander Bartels sluit hier op aan: “vanuit mijn rol als coach Ervaringsdeskundigheid en Herstelondersteunende Zorg, ondersteun ik collega’s en teams hierbij. Mijn eigen ervaringen in de psychiatrie zet ik nu ook op deze manier in. Mijn ‘kwetsbaarheid’ heb ik omgezet naar deskundigheid.”

Joshua Oechies, Chef kok bij restaurant Vidiveni (wat onderdeel is van RIBW GO), vertelt: “Bij Vidiveni hebben we naast de visie een toprestaurant te zijn, ook de visie dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden om zich te verder te ontwikkelen. Ik merkte dat ik zelf ook allerlei vooroordelen had voordat ik begon. Doordat ik nu zelf intensief met deze doelgroep werk, zijn deze verdwenen. Bij ons is iedereen onderdeel van het succes van het restaurant, een ieder draagt zijn steentje bij.”

Hoe gaaf is het dan dat RIBW GO (maar gelukkig ook andere organisaties) mensen een nieuwe kans geeft. En het feit dat sociaal ondernemen al jarenlang in het DNA zit, is nu beloond met trede 2!

Terug naar overzicht