Inzet professionele begeleidingstools binnen trajecten

 

Aswin Kemper, consulent bij Extend, over de wijze waarop hij invulling geeft aan kwaliteit binnen loopbaan- en jobcoaching. 

“Het doel binnen trajecten is ervoor te zorgen dat kandidaten zo snel mogelijk op het juiste spoor terugkomen. Om dit te bereiken, maak ik gebruik van professionele begeleidingstools binnen de re-integratie en ontwikkeltrajecten van kandidaten. De kandidaten in traject hebben vaak al langere tijd geen betaald werk meer verricht en moeten in beweging komen in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Je merkt dat dit voor hen een lastig proces is. Om hen te helpen en deskundig te begeleiden, is het voor mij een must te starten met een ‘nulmeting’. Door snel inzicht te krijgen in wat iemand beweegt, waar hij staat in het leven, wat hij kan en waar hij naartoe wil, kunnen we snel richting geven aan de vervolgstappen. Het is voor mij belangrijk te weten wat voor hen obstakels en beperkingen zijn en waar hun motivatie en drijfveren liggen. Daarnaast wil je dat de kandidaat inzicht krijgt in werksoorten, zodat we kunnen onderzoeken wat bij iemand past. Daarbij helpt een interesse- en competentietest heel goed. Door de techniek van dit soort online testen, kunnen ingevulde data ook heel snel aan elkaar gekoppeld worden. De ingevulde antwoorden matchen passende beroepen, opleidingen én vacatures aan elkaar.

Kortom: ze helpen mij als professional om mijn werk goed en efficiënt te doen. Maar het belangrijkste is, dat de kandidaat hierdoor zo snel mogelijk zijn volgende station bereikt!”

Terug naar overzicht