SW Vastgoedverbetering groeit naar PSO trede 3!

7 juni 2019

Sinds kort is SW Vastgoedverbetering een Trede gestegen op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Na twee jaar lang op Trede 2 te hebben gestaan, bezetten zij nu de hoogste Trede 3 van de PSO. Hiermee zijn zij gegroeid naar koplopers op het gebied van sociaal inclusief ondernemen, in vergelijking met andere Nederlandse organisaties van een vergelijkbare grootte.

Simone Bruins, HR-manager bereidde de certificering voor. PSO-adviseur Bianca Hofmeijer van Extend heeft haar in dit proces begeleid. Directeur Hans Wortelboer is blij met dit certificaat. ”De PSO-ladder is een objectief en betrouwbaar meetinstrument en laat zien hoe inclusief een onderneming is. In 2017 kregen we ons eerste certificaat voor de PSO-ladder. Ons percentage sociaal ondernemen was toen ruim twee procent en daarmee kwamen we direct op de tweede trede.”

Koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep
”Dankzij alle inspanningen is het gelukt om dit jaar de hoogste trede te bereiken. Daarmee behoren we tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep en hebben we dit kwalitatief uitstekend voor elkaar. Met een percentage van 5,1 procent, terwijl 3,7 procent al voldoende is voor Trede 3.”

Sociaal ondernemen belangrijk om lange termijn bestaansrecht te verzekeren
Hans Wortelboer legt uit: ”Onze klanten vragen erom. Daarnaast is het opleiden van jonge mensen en zij-instromers een must om op lange termijn als onderneming je bestaansrecht te verzekeren. En, niet onbelangrijk; de Participatiewet vraagt ook om inspanningen te leveren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

De toenemende krapte op de arbeidsmarkt
Simone Bruins vertelt: ”Wij nemen geen afwachtende houding aan, maar ondernemen zelf actie. Daarbij worden we extra gemotiveerd omdat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren alleen maar zal toenemen. We zullen als sector alles op alles moeten zetten om jongeren te laten zien dat vastgoedonderhoud een aantrekkelijk en toekomstbestendig vakgebied is.”

Toegevoegde waarde Extend
“De PSO-adviseur van Extend levert op een prettige manier duidelijke en praktisch ingestoken begeleiding. Blij mee!”, aldus Simone Bruins.

 

Terug naar overzicht