Zeus Rail-Infra erkend voor sociaal ondernemerschap met PSO 30+

24 september 2020

Een bijzondere onderscheiding voor een regulier bedrijf uit Hardenberg. Met PSO 30+ toon je namelijk aan dat je meer dan 30% mensen met een arbeidshandicap in dienst hebt. Zeus Rail-Infra mag zich hiermee een sociale onderneming noemen en dat is best bijzonder voor een bedrijf in hun sector. Extend heeft Zeus de afgelopen jaren meerder keren succesvol geadviseerd en begeleid bij hun PSO-certificeringstrajecten. Ter inspiratie voor andere bedrijven gingen we in gesprek met Annemarie Jansen, HR adviseur en vroegen haar naar de motivatie voor sociaal ondernemerschap binnen Zeus.

Vertel eens iets over jullie bedrijf…..

Zeus Rail-Infra, gevestigd in Hardenberg en sinds 2015 onderdeel van Zeus Beton BT, produceert al meer dan 15 jaar gecertificeerde betonelementen voor de rail-infra (ProRail). Lopend over een willekeurig perron in Nederland, kan je verschillende elementen van Zeus Rail-Infra herkennen: van perronkeerwanden tot bovenleidingfundaties en van kabelkokers tot traptreden. Geen perron is hetzelfde en daarmee vragen de oplossingen vaak ook om maatwerk. Door goed te luisteren naar opdrachtgevers, kunnen we hoogwaardige maatwerkoplossingen bieden. Daarin zit op productniveau de grootste toegevoegde waarde van Zeus Rail-Infra.

Wat was de aanleiding voor het PSO-certificaat?

Zeus Rail-Infra maakt deel uit van Zeus Beton BV, dat al meer dan 35 jaar actief is als prefab betonfabrikant. Met de oprichting van Zeus Metaal in 2006 voor de wapening van beton, heeft Zeus in het productieproces gedetacheerde mensen met een arbeidsbeperking ingezet. Achtereenvolgens volgende een bedrijfsuitbreiding met Zeus Rail-Infra, Zeus Farmex en Dutch Solar Field. Tegelijkertijd bleven we oog en respect houden voor de speciale doelgroepen. Regelmatig nodigen we werkgevers uit om te komen kijken en geïnspireerd te worden. Om dit sociale hart te verwoorden, is Zeus in 2018 begonnen met het certificeren middels de PSO.

Waarom de keuze voor PSO 30+?

Met PSO hebben we de mogelijkheid om uiting te geven aan het erkennen van de mogelijkheden van mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. We merken dat PSO meer en meer bekendheid krijgt. In onze sector hebben veel bedrijven Social Return-verplichtingen. Bedrijven die zaken met ons doen en producten afnemen, kunnen hiermee hun Social Return-verplichting invullen, omdat PSO 30+ wordt gezien als sociale inkoop. Op die manier voegen wij maatschappelijk gezien waarde toe, maar ook vanuit bedrijfseconomisch perspectief.

Is PSO voor elk bedrijf geschikt?

Jazeker! Maar de Prestatieladder Socialer Ondernemen is uitermate geschikt voor reguliere bedrijven met een sociaal hart. We moeten hard werken en omzet maken om winstgevend te zijn. Dat mag en kan met deze doelgroep prima, zolang je maar rekening houdt met de mogelijkheden en ze echt onderdeel maakt van je team. Op dat moment ontstaat er een win-win situatie voor iedereen.”

Hoe houden jullie de PSO-score op peil?

We werken hier bij Zeus met een vrij constante groep mensen die onder de doelgroep vallen. Dus de afgelopen jaren was dit een stabiele basis onder onze PSO-score. Het komende jaar moeten gaat een aantal medewerkers echter met pensioen, dus we moeten wel kijken naar vervanging van deze arbeidskrachten om de aantallen op peil te houden.

Hoe zorgen jullie voor een goede integratie met regulier personeel?

Het werken met de doelgroep is bij ons al jaren gemeengoed en ik ben zelf intern jobcoach bij Zeus. Maar ik heb nog wel een mooi voorbeeld om te illustreren hoe wij erin staan bij Zeus. Onze directeur heeft vorig jaar iedereen voor de zomervakantie symbolische een rugzak cadeau gegeven. Hij wilde daarmee afrekenen met de term: mensen met een rugzakje. Onder het motto ‘hebben we niet allemaal iets wat je uniek of speciaal maakt? Wat is ‘normaal’?

Wat levert sociaal ondernemen nou op?

Persoonlijk vond ik het indrukwekkend dat onze tekenaar vertelde dat hij geen werk kon vinden, toen hij zijn baan kwijtraakte bij het ingenieursbedrijf waar hij zo lang had gewerkt. Hij was toen 62 jaar oud en de markt liep vol met jonge mensen met indrukwekkende opleidingen. Hij voelde zich afgeschreven. Maar voor Zeus was hij, ondanks zijn leeftijd, met zijn kennis juist heel erg waardevol en welkom. Daardoor voelde zich opnieuw gewaardeerd en gerespecteerd. Hij had nooit gedacht dat hij nog weer aan het werk zou komen. Alhoewel het werk bij ons heel anders is dan bij een ingenieursbedrijf, heeft hij helemaal zijn draai gevonden. Zijn loopbaan heeft bij ons als het ware weer een nieuwe wending gekregen. Nu komt het pensioen zelfs iets te vroeg naar zijn zin. Dat is toch geweldig!

Ook benieuwd op welke manier jouw bedrijf sociale impact kan maken?

De consultants van Extend zijn erkende PSO-adviseurs en helpen je graag op weg.
Wij zijn jouw denkkracht op het gebied van inclusief werkgeverschap!
Tel. 0546-875700erkend PSO adviseurs

Terug naar overzicht